Почетна

Заев: Влегувањето на Француската агенција за развој во земјата е дополнителна поддршка за нашиот евроинтеграциски процес и силен сигнал за зајакнување на билатералните односи меѓу Северна Македонија и Франција

30 март 2021


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев прими делегација на Француската агенција за развој предводена од регионалниот директор за Западен Балкан Доминик Отберг, придружуван од амбасадорот на Република Франција во нашата земја Сирил Бомгартнер.

Undefined

Владата денеска ќе ја одржи редовната 59-та седница

30 март 2021

Владата на Република Северна Македонија денеска, меѓу другото, ќе ја одржи редовната 59-та седница со повеќе точки на дневен ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

Undefined

Од 58-та седница на Владата: Законот за прогласување на дел од Шар Планина за национален парк оди на усвојување во Собранието; Одобрена втората фаза од Проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој" вредна 6 милиони швајцарски франци

26 март 2021

 

Владата на Северна Македонија на 58-та седница што се одржа вечерва ја разгледа и усвои Информацијата за статусот на реализација на економски мерки за справување со КОВИД-19, која ќе биде доставена во Европската Комисија во прилог на одобрување на втората транша од 80 милиони евра за буџетска поддршка на мерките на Владата за справување со економските последици од ковид кризата.

Undefined

Недела неработен ден е реалност, моделот на имплементација треба да ги заштити сите чинители во општеството

26 март 2021

Владината мерка за недела-неработен ден ќе се преточи во законско решение и тоа во најскоро време - тоа е ветување што Владата го стави како приоритет во владината програма и истото ќе се оствари.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна