Почетна

Од 28-та седница на Владата: Усвоени антикризни мерки за намалување на трошоците во јавниот сектор; Иницирани се активностите за утврдување на капацитетите за сместување и за организирано прифаќање и згрижување на лица од Украина

15 Март 2022 година 

Од 28-та седница на Владата: Усвоени антикризни мерки за намалување на трошоците во јавниот сектор; Иницирани се активностите за утврдување на капацитетите за сместување и за организирано прифаќање и згрижување на лица од Украина; Утврден е интервентен фонд за поддршка на земјоделството вреден 250.000.000 денари

 


Владата на Република Северна Македонија на денешната 28-ма седница усвои антикризни мерки за рационализација на трошоци во јавниот сектор.

Undefined

Владата ги донесе одлуките со кои започнува примената на намалената акциза и ДДВ-то за енергенсите и за основните производи за исхрана

12 Март 2022 година

Владата ги донесе одлуките со кои започнува примената на намалената акциза и ДДВ-то за енергенсите и за основните производи за исхрана

ладата на Република Северна Македонија на својата 27 седница, врз основа на прифатените измени и дополнувања во Законот за акцизи во Собранието, донесе Одлука за определување на видот на енергенсите, временскиот период како и начинот на пресметка на акцизата.

Undefined

Владата го ограничи извозот на одделни житарици, брашно, сончоглед и сончогледови масла

10 Mарт 2022 година

Владата го ограничи извозот на одделни житарици, брашно, сончоглед и сончогледови масла

 
Владата на Република Северна Македонија на својата 26-та седница донесе Одлука за ограничување на извозот на одделни стоки.

Undefined

Од 25-та седница на Владата: Измените на законите за ДДВ и за акциза се испратени на усвојување во Собранието; Одобрени се средства за спроведување избори за градоначалници за Маврово-Ростуше и Центар Жупа

10 Март 2022 година

Од 25-та седница на Владата: Измените на законите за ДДВ и за акциза се испратени на усвојување во Собранието; Одобрени се средства за спроведување избори за градоначалници за Маврово-Ростуше и Центар Жупа

 

Владата на Република Северна Македонија на денешната 25-та седница со измени и дополнувања го утврди текстот на Законот за данокот на додадена вредност.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна