Интервјуа

Bytyqi: Po rritemi në një ekonomi të mundësive, startapëve, në një vend të inovacioneve!

26 јули 2021


Startapët, bizneset e reja inovative janë motori i epokës së re, i ekonomive moderne. Ne jemi në rrugën e duhur për të ndërtuar një sistem dhe politika që do të mbështesin ndërmarrësit tanë, t'i inkurajojnë ata dhe të fillojnë të realizojnë idetë e tyre.

Undefined

ФАТМИР БИТИЌИ: ЧЕСТ Е ДА СЕ СЛУЖИ ВО ОВИЕ ТЕШКИ ВРЕМИЊА

28 aприл 2021

Со задоволство и ентузијазам ја прифатив поканата на „Капитал” да се обидам во овие неколку страници да ја „врамам” последната година. Се надевам дека успеав во тоа. Често велам, нема заобиколен пат околу оваа криза. Единствениот пат е низ неа. На тој пат, додека заедно ги преминуваме сите препреки, мораме да се погледнеме во очи и да се соочиме со сите недостатоци и сите пропусти кои ги имаме направено во последните три декади. Оваа криза, пред нас на маса, ги извади сите слабости, стравови, несоодветни постапувања како и системски пропусти, но ни ја покажа и нашата способност за креативна адаптација, отвореност за промена како и резилиентноста на секој еден од нас. Додека пишував, во мислите ги имав граѓаните на кои им благодарам за довербата и честа да им служам, особено во ова време полно предизвици.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Интервјуа