Почетна

Вицепремиерот Битиќи на настан во организација на МАТТО – Регионалната соработка е есенцијална за побрз и одржлив економски развој на сите земји од Западен Балкан

14 Декември 2021 година


Унапредувањето на трговските односи помеѓу Турција, Северна Македонија и Косово, подобрување на инфраструктурната поврзаност и можностите за реализација на инвестиции со кои би се подобрила конкурентност на земјите и на регионот на Западен Балкан, беа дел од темите кои се дискутираа на денешниот трилатерален состанок „Придонес за развој на социо-економските односи помеѓу Република Турција, Република Северна Македонија и Република Косово“, кој е во заедничка организација на Македонско-турската стопанска комора МАТТО, Косовско-турската стопанска комора КТТО и Здружението на стопанственици и занаетчии „Еснаф“ од Косово.

Undefined

На денешната 126-та седница Владата одобри да се донесе законско решение за репрограмирање на кредитните услови за заемот за гасификација

13 Декември 2021 година

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница го одобри предлогот на Министерството за финансии за репрограмирање на кредитни услови на АД „НАЦИОНАЛНИ ЕНЕРГЕТСКИ РЕСУРСИ“ Скопје во државна сопственост, во однос на заемот за финансирање на проектот „Гасификација на Република Северна Македонија“, добиен од Дојче банка и Ерсте банка.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на конференција „20 години Бизнис конфедерација на Македонија“ – Бизнис организациите и стопанството имаат сигурен и стабилен партнер во Владата, заедно креираме мерки за подобро бизнис опкружување

10 Декември 2021 година


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, на покана на Бизнис конфедерацијата на Македонија, присуствуваше и се обрати на конференцијата со која се одбележаа 20 години успешно функционирање на оваа бизнис организација.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на промоцијата на „Топ 100“ компании-членки на Стопанската комора на Северозападна Македонија – Успешните компании треба да се истакнат и пофалат, тие се пример за создавање на култура за деловна мотивираност и конкурентност

9 Декември 2021 година


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, присуствуваше на настанот за промоција на „Топ 100“ компании, во организација на  Стопанската комора на Северозападна Македонија, со кој секоја година традиционално се оддаваат признанија на најуспешните компании-членки на оваа комора.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна