Почетна

Влада: Следат нови мерки за зачувување на животниот стандард на граѓаните

7 Март 2022 година

Владата на Република Северна Македонија континуирано ја следи состојбата и со конкретни мерки делува за да се зачува стандардот на граѓаните. Во таа насока во текот на наредните неколку дена јавноста ќе биде информирана за новите пакет мерки за надминување на состојбата во економијата, а со цел да нема поголем ценовен шок на основните прехранбени производи и на енергенсите.

Undefined

Владата ќе ја покрие разликата во цената на парното - заштитата на домаќинствата е приоритет

6 Март 2022 година

Владата ќе ја покрие разликата во цената на парното - заштитата на домаќинствата е приоритет

Владата на Република Северна Македонија на денешната 20-та седница, којашто се одржа преку видеоконференциска врска донесе одлука да се измени Уредбата за критериумите и условите за прогласување на кризна состојба во случаи на временски и природни непогоди, хаварии и нарушувања на пазар на топлинска енергија.

Undefined

Влада: Невработеноста е на историски најниско ниво од 15,2%

5 Март 2022 година

Невработеноста во четвртото тримесечје од 2021 година е на најниско ниво во независната економска историја и изнесува 15,2%, согласно податоците на Државниот завод за статистика. Во споредба со истиот период во 2020 година, истата е намалена за 5,6%, односно 0,9 процентни поени.

Undefined

Договорено рекордно зголемување на пензиите во историјата на Северна Македонија

4 Март 2022 година


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, во изјава за медиумите соопшти дека е договорено рекордно зголемување на пензиите во историјата на Северна Македонија.

Undefined

Влада: Имаме резерви на нафтени деривати и жито, граѓаните да бидат смирени

4 Март 2022 година

Република Северна Македонија има задоволителна количина прехранбени производи и нафтени деривати во стоковните резерви. Граѓаните не треба да се грижат, нафтени деривати во државата има, трговците редовно набавуваат гориво согласно побарувачката.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна