Почетна

Поддршката за лозарите и винарите е постојана и значи економски развој, нови вработувања и конкурентност на домашниот и странскиот пазар

14 Февруари 2022 година


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, денеска посети повеќе места во Тиквешкиот регион, честитајќи го Св. Трифун и посакувајќи успешна година на лозарите и винарите, при што истакна дека Владата останува партнер за развој на земјоделските дејности со најголем раст во нашата земја.

Undefined

Средба Битиќи-Фрагојанис: Работиме на многу заеднички проекти од обостран економски интерес за подобар живот на нашите граѓани и развој на регионот

11 Февруари 2022 година


Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи оствари работен состанок со Заменикот министер за надворешни работи задолжен за економска дипломатија и отвореност на Република Грција, Костас Фрагојанис, со кого разговараа за повеќе теми кои се од обостран економски интерес на двете пријателски земји.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на средба со амбасадорот на Словенија Предан - Економската соработка помеѓу земјите е на задоволително ниво, забележан е раст на трговската размена и извозот кон Словенија

10 Февруари 2022 година


Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со амбасадорот на Република Словенија, Н.Е. Милан Предан, со кого разговараа за соработката во полето на економијата и поддршката од Словенија за евро-интеграциските процеси на нашата земја.

Undefined

Од 11-та и 12-та седница на Владата: Одобрени дополнителни финансиски средства за стабилно производство и снабдување со електрична енергија;

8 Февруари 2022 година

Од 11-та и 12-та седница на Владата: Одобрени дополнителни финансиски средства за стабилно производство и снабдување со електрична енергија; Донесена е уредба за активирање на единствениот број за алармирање на кризи Е-112; Програма за поддршка на земјоделците за 2022 со нови поволности

 

На денешната 11-та седница, Владата на Република Северна Македонија донесе одлуката за одобрување финансиски средства во износ од 2,9 милијарди денари на АД Електрани на Северна Македонија, во државна сопственост, за обезбедување финансиски средства за справување со кризната состојба во снабдување со електрична енергија.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи за Утрински Брифинг – Во нашиот фокус е работникот, според проекциите, до 2026 минималната плата ќе биде 22.000 денари само со усогласување, без интервенција

8 Февруари 2022 година


Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, во гостувањето во емисијата „Утрински брифинг“, на електронскиот медиум „Слободна ТВ“, истакна дека зголемувањето на минималната плата на 18.000 денари и донесувањето на системско законско решение, ќе помогне да се намали процентот на вкупниот број на вработени кои имаат минимални плати, но и ќе влијае на континуирано зголемување на минималната плата во идните години.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна