Почетна

Од втората седница на Владата: Второто полугодие за основното и средното образование се одлага за 1 февруари; Владата прогласи кризна состојба во снабдувањето со топлинска енергија

17 Јануари 2022 година

Од втората седница на Владата: Второто полугодие за основното и средното образование се одлага за 1 февруари; Владата прогласи кризна состојба во снабдувањето со топлинска енергија

Владата на Република Северна Македонија на денешната втора, редовна седница, којашто се одржа преку видео конференциска врска, донесе одлука почетокот на второто полугодие на учебната година за основните и средните училишта да се одложи, односно наставата со физичко присуство да продолжи на 1 февруари, согласно заклучокот од Главниот координативен кризен ковид-19 штаб и согласно епидемиолошките информации дека земјата се наоѓа во пик на заразата.

Undefined

Од првата седница на Владата: Определени вицепремиерите и нивните должности; Именувани се претседателите и членовите на основните и на посебните комисии на Владата

17 Јануари 2022 година

Од првата седница на Владата: Определени вицепремиерите и нивните должности; Именувани се претседателите и членовите на основните и на посебните комисии на Владата; Закажана е консултативна седница на Кризниот штаб за справување со пандемијата за прашањето за продолжување на учебната година


Владата на Република Северна Македонија денеска ја одржа својата прва, конститутивна седница, со која претседаваше премиерот Димитар Ковачевски.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи и министерот Бектеши на заедничка прес конференција - Радијаторите и домовите на граѓаните ќе останат топли до крајот на грејната сезона

14 Јануари 2022 година


„Владата го заштити интересот на граѓаните и преку процес на преговори и договори со вклучените страни, најде најсоодветно решение за надминување на проблемот со снабдување на топлинска енергија на домовите на граѓаните од Скопје. Домовите на Скопјани остануваа загреани до крајот на грејната сезона“, потенцираа за време на заедничката прес конференција заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и министерот за економија Крешник Бектеши, која се одржа по 134-та седница на Владата на која се усвои Уредбата за прогласување кризна состојба заради нарушување на снабдувањето со топлинска енергија.

Undefined

Владата донесе Уредба за прогласување кризна состојба заради нарушување на снабдувањето со топлинска енергија за да се обезбедат мерки за надминување на состојбата

14 Јануари 2022 година

Владата на Република Северна Македонија на денешната 134 седница донесе Уредба за критериумите и условите за прогласување на кризна состојба во случаи на временски и природни непогоди, хаварии и нарушувања на пазарот  на топлинска енергија, начинот на снабдување со топлинска енергија во кризна состојба, мерките што се преземаат во случај на кризна состојба.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна