Интервјуа

Интервју на вицепремиерот Битиќи за неделникот Капитал: #ЗАТАТКОВИНАТАСОЉУБОВ ЌЕ ГИ СОБЕРЕ НАЈДОБРИТЕ УМОВИ ВО ЗЕМЈАВА СО ЦЕЛ НЕЈЗИН ДОЛГОРОЧЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ!

2 октомври 2020


Платформата #ЗаТатковинатаСоЉубов во својата иницијална фаза е замислена како тело кое ќе ги обединува водечките економски експерти во земјава од повеќе различни области: макроекономија, јавни финансии, даноци, инвестиции, царина, претприемништво, човечки капитал, стратешко планирање и др. и ќе претставува своевиден тинк-тенк на државата за сите прашања поврзани со стратешкиот развој на домашната економија.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи за Коха: Економска помош за сите

15 септември 2020

Приоритетите како и досега, со спроведување на антикризни мерки, остануваат исти и ова е за зачувување на секое работно место и поддршка на економијата и граѓаните за полесно надминување на кризата и влегување во посткризниот период, по што ќе следи растот и развојот на економијата во земјата и подобрувањето на животниот стандард на граѓаните.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Интервјуа