Интервјуа

Интервју со Вицепремиерот Фатмир Битиќи за порталот Фактор: Спасивме најмалку 80.000 работни места, креираме нови антикризни мерки од педесетина предлозиВо Владата влезе како советник на премиерот, но во овој мандат доби многу повисока позиција – тој му е заменик на премиерот и задолжен за координација на сите економски ресори. Фатмир Битиќи сепак важи за човек кој доаѓа од бизнисот – претходно гласен критичар на практиката гласот на стопанството да не се слуша, сега вели дека работат само по слухот на засегнатите. Во интервју за Фактор ги открива сите детали за домашната економија од аспект на креаторите на политиките. Владата има чувство дека сторила многу во оваа економска криза. Битиќи вели дека со политиките спасиле најмалку 80.000 работни места, а да не биле мерките БДП ќе паднел за минимум двојно повеќе од сега, а во моментов анализите покажуваат дека годината ќе ја завршиме со проектираниот пад од 4,4 проценти. Најавува дека најверојатно повторно ќе има субвенции за плати, а се разгледуваат и консултираат и предлози за дури педесетина нови мерки во новиот петти пакет за помош на стопанството и на граѓаните, кои стигнаа од сите засегнати страни.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на вестите во Канал 5 - 03.12.2020

3 декември 2020

Вицепремиерот Битиќи во живо во вестите на Канал 5 за Иницијалниот состанок на платформата „За татковината со љубов“ 

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Интервјуа