Грант од 500 илјади евра од ЕБОР – техничка соработка помеѓу Владата и ЕБОР за развој на обновливи извори на енергија

19 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев и директорката на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), за Централна и Источна Европа, г-ѓа Шарлот Руе, одржаа конференција за медиумите, на која беа презентирани аспектите за меѓусебната соработка за техничка поддршка за реализација на програмата за изградба на електрани од сончева и ветерна енергија.

 

English

Потпишување на договор со ВИК

Ве информираме дека утре, на 19 февруари 2018 година (понеделник), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, ќе се обрати на свеченоста по повод потпишување на договор за државна помош помеѓу Владата на Република Македонија и ВИК Македонија, компанија лоцирана во ТИРЗ Алинци-Прилеп.

Договорот ќе го потпишат министерката за привлекување на странски инвестиции г-ѓа Зорица Апостолска, сопственикот и управител на групацијата ВИК г-дин Христоф Дерн и директорот на ВИК Македонија г-дин Хелмут Румлер.

Вицепремиерот Анѓушев на отворање на сместувачки капацитети на ФФМ – младите фудбалери добиваа подобри услови за тренинг, обврска за подобри резултати во иднина

16 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, задолжен за економски прашања, присуствуваше на свеченото отворање на сместувачките капацитети за учесниците на ФФМ/УЕФА Елитната академија, кои се дел од спортскиот комплекс „Петар Милошевски“ на Фудбалската федерација на Македонија.

English

Осум нови инвестиции со 0 денари за промоција – Законот за финансиска поддршка на инвестициите дава нови можности за стопанствениците

15 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на Дирекцијата за технолошко индустриските развојни зони Александар Младеновски одржаа прес конференција на која се презентираше новата инвестиција во ТИРЗ Скопје 1, како и нацрт текстот на Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

 

English

Обраќање на вицепремиерот Анѓушев на свечено отворање на сместувачки капацитет на ФФМ

Ве информираме дека на 15-ти февруари 2018 година (четврток), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, ќе се обрати на настанот во врска со свеченото отворање на сместувачки капацитет на Фудбалската академија при Фудбалската федерација на Македонија.

Официјалните обраќања ќе започнат околу 12:30 часот, пред „Куќата на фудбалот“ на ФФМ во општина Аеродром.

Ги покануваме претставниците на медиумите да го проследат обраќањето на вицепремиерот Анѓушев и останатите говорници согласно програмата.

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS