Средба помеѓу Вицепремиерот Анѓушев и новиот амбасадор на Полска Тјицињски – Поддршка од Полска за евро-атлантските интеграции и посилна меѓусебна економска соработка

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, оствари иницијална средба со новоименуваниот амбасадор на Република Полска Н.Е. г-дин Војчех Тјицињски.

На состанокот се разговараше за меѓусебната соработка помеѓу двете земји, при што се потенцираше поддршката од Република Полска за евро-атлантските процеси на Република Македонија, како и за економската соработка помеѓу двете земји.

English

Премиерот Заев со вицепремиерот Анѓушев и министерот Тевдовски во Стопанската комора за буџетот за 2019: Ова ќе биде година на економијата и на социјалната правда

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, заедно со заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев и министерот за финансии Драган Тевдовски денеска учествуваа на втората буџетска Конференција, во организација на Стопанската комора.

English

Вицепремиерот Aнѓушев на средба со стопанственици од Кавадарци – Владата е посветена на развој на компаниите и раст на економијата

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, денес во Кавадарци, оствари средба со триесетина стопанственици од овој регион, каде презентираше дел од програмите на Владата за поддршка на бизнис секторот и ги слушна потребите на бизнисмените.

English

Вицепремиерот Aнѓушев и Министерот Бектеши на јавна расправа за подзаконски акти од Законот за енергетика – се создаваат услови за зголемување на производството од обновливи извори на енергија

Вицепремиерот Aнѓушев и Министерот Бектеши на јавна расправа за подзаконскиЗаменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, учествуваа на јавната расправа, на која беа презентирани предлог текстовите на Правилникот за обновливи извори на енергија и Уредбата за мерките за поддршка на производството на електрична енергија од обновливи извори на енергија, подзаконски акти кои произлегуваат од новиот Закон за енергетика.

English

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS