Вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши на Виенскиот економски форум: Регионалната економска област ќе ги заживее економиите на сите држави од Западен Балкан

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев и министерот за економија, Крешник Бектеши учествуваа на јубилејниот 15-ти Виенски економски форум „Дијалог за иднината 2018 - Економијата се среќава со политиката“ што денеска се одржува во Виена, Австрија. 

English

Вицепремиерот Анѓушев на работен појадок со Канцеларот Курц и премиерите од Западен Балкан: Да ги зајакнемеврските регионално за полесна соработка со ЕУ

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев денеска присуствуваше на официјален работен појадок кој го организираше Канцеларот на Австрија, Себастијан Курц за премиерите од Западен Балкан кои ќе учествуваат на 15-тиот Виенски економски форум.

English

Вицепремиерот Aнѓушев го презентираше буџетот за економски развој за 2019 година – 37% повеќе средства наменети за економијата, 2019 е економска година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, во присуство на поголемиот дел на министри од економските ресори во Владата одржа прес конференција на која презентираше дел од буџетските ставки кои се однесуваат на економски развој на Република Македонија.

English

Вицепремиерот Aнѓушев на средба со студенти од трета и четврта година од неколку технички факултети – охрабрете се за започнување на сопствен бизнис, Владата креираше голем број мерки за поддршка на стопанството

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, заедно со деканот на машински факултет, проф. д-р Дарко Данев, деканот на Факултетот за информатички науки и компјутерско инжинерство, проф. д-р Иван Чорбев и продеканот за наука и меѓународна соработка на Факултетот за електротехника и информатички технологии, проф д-р Владимир Димчев, остварија средба со студенти од трета и четврта година од наведените факултети на која ги презентираа можностите за започнување сопствен бизнис, поддршката за мали и средни претпријатија, технолошки развој и иновации.

English

Николовски и Анѓушев од работниот состанок на Министрите за Земјоделство од ЈИЕ: Со јакнење на регионалната соработка до поконкурентни производи и зголемен извоз на меѓународните пазари

Македонија од оваа година го презема претседателството со Секретаријатот Постојаната работна група за регионален рурален развој (SWG). Ова денеска и официјално беше соопштено на годинешниот 12-ти работен состанок на Министрите за земјоделство од Југоисточна Европа, кој што се одржува во Струга, а домаќин е македонското Министерство за земјоделство,шумарство и водостопанство. 

English

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS