ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ЗА ПРОМОЦИЈА НА СТРУЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО МАКЕДОНИЈА – СТРУЧНИТЕ ЗАНИМАЊА НУДАТ СТАБИЛНО ВРАБОТУВАЊЕ И СОЛИДНИ ПЛАТИ

Денес во Владата на Република Македонија, потпишан е Меморандум за соработка за заедничка медиумска кампања за промоција на стручните занимања и стручното образование, чија главна цел е јакнење на свеста за значењето на овој тип образование и занимања, како и нивна промоција кај младите луѓе и нивните родители.

English

Вицепремиерот Анѓушев на бизнис форум во организација на Италијанската агенција за трговија – се планира реализација на многу инфраструктурни проекти, искуството и знаењето на италијанските компании се добродојдени

Искуствата, технологиите и знаењата на италијанските компании во фазите на проектирање, изведба и надзор на градежните проекти кои се планира да се реализираат во Македонија се добродојдени, порача заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев на отворањето на бизнис форумот кој го организира канцеларијата на Италијанската Агенција за трговија во Скопје. 

English

Вицепремиерот Aнѓушев и министерот Бектеши од Министерскиот совет на Енергетската заедница: Владата посветено ги спроведува реформите во енергетскиот сектор

Денес, во рамките на претседавањето на Република Македонија со Министерскиот совет на Енергетската заедница, во Скопје се одржа 16 состанок на ова тело, кадешто учествуваа претставници од Европската комисија, Секретаријатот на Енергетската заедница и повеќе министри задолжени за економија,  енергетика и животна средина од земјите потписнички на договорот за формирање на ЕЗ. 

English

Македонија домаќин на 16-тиот состанок на Советот на министри на Енергетската заедница: По исполнување на приоритетите од претходниот состанок, земјата постави нови, уште поамбициозни приоритети

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик–претседателот на Владата, Кочо Анѓушев и со претседавачот на Министерскиот Совет и министер за економија во Владата на Република Македонија Крешник Бектеши, денеска го отворија 16-тиот состанок на Советот на министри на Енергетската заедница. 

English

Вицепремиерот Aнѓушев и директорот на Царинската управа Танаскоски: со концептот на овластен економски оператор се олеснуваат царинските процедури и се убрзува транспортот на стоки

Олеснувањето на административните царински процедури и убрзувањето на прекуграничниот транспорт на стоки се само некои од придобивките од воведувањето на концептот на Овластен економски оператор, заклучија вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и директорот на Царинската управа Ѓоко Танаскоски, на денешната четврта по ред работилница, кадешто пред бизнис заедницата е претставен концептот кој за првпат се воведува во Република Македонија. 

English

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS